Til Portalforsiden   Print    Send til ven   Brug som startside
    Daugård historie
   Log in


Nr. 11

 

Smedjen

 

I 1846 kom Christen Hansen til Daugård, han var blot 26 år gammel, og hans mål er at starte sin egen smedje, der hvor Gl. Vejlevej nr. 11 ligger i dag. Han havde sin kone Ane Enevolds med. De får to børn Karen Christens og Hans Christens. Men allerede i 1869 dør Christen Hansen kun 48 år gammel. Ane Enevolds og hendes 2 børn står nu alene med smedjen, men her kommer Carl Johansen ind i billedet, han har måske arbejdet for Christen Hansen i smedjen. Carl Johansen overtager smedjen og gifter sig med datteren Karen Christens i 1873. Carl Johansen dør i 1916 kun 68 år gammel, og hans søn Hans Christian Johansen må overtage smedjen.

Da Hans bliver ældre og får børn, der kan overtage smedjen, bygger han nr. 13 og indretter den til boghandel og bolig til ham. Hans søn Harald Johansen overtager så smedjen i 1930 og holder smedjen i gang ind til 1957. I 1957 må Harald Johansen lukke sin smedje, da gårdene ikke har brug for en til at sko hestene, da mekanismen har taget over, og alt bliver erstattet af traktorer og maskiner.

Samme tid som smedjen bliver lukket, flytter Harald og Vitta Johansen væk, og sælger huset til elektriker Laurits Søndergård Thomsen og hans kone Ebba Thomsen.

 

Laurits og Ebba nedlægger smedjen og starter i stedet elektrikerfirma. I 1960 river Laurits hele smedjen ned og bygger et nyt hus, der går helt ud til vejen.

I 1967 køber Karen og Mads Dollerup huset, og fortsætter elektrikerforretning der. De betalte knap 250.000 kr. for hele huset og forretningen.

Karen og Mads Dollerup har med tiden både bygget 1. etage og kælder til bygningen. De har også udvidet bag til, og sat en ekstra stue på.

 

  Kontakt
  Sponsorer
 
 Søgning